• People People Entertainment Zakelijke dienstverlening Expertises
   
  1 OF 3

  Tools - Facial Expression Recognition 

  Deze technologie ontwikkeld door MARE Research leest de gezichtsuitdrukking van de consument zeer nauwkeurig, terwijl deze naar een uiting kijkt. Emotionele reacties worden gemeten aan de hand van spieren in het gezicht, waardoor de beleving van de uiting al wordt getoond vóórdat er een mondeling interview plaatsvindt.

  De gezichtsuitdrukkingen worden onderverdeeld in zes basisemoties: angst, woede, verdriet, blijdschap, verrassing en afgunst. Deze emoties en de bijbehorende gezichtsuitdrukkingen zijn universeel.

 •  
  2 OF 3

  x 

  In de praktijk wordt bijvoorbeeld een televisiecommercial bekeken en wordt in een realtime grafiek aangegeven hoe hoog de emoties scoren op elk moment van het filmpje. Op die manier kan per frame bekeken worden welke emotie het gezicht op dat moment vertoonde. Aan de hand hiervan kan worden bepaald of de uiting (de juiste) emoties oproept en de gewenste impact heeft.

  Een aanvullend interview is evenwel nodig om te begrijpen waarom de emoties (of het gebrek eraan) optreden, en hoe ze precies moeten worden geduid.

 •  
  3 OF 3
  • Foto 1
Left Arrow
Right Arrow
bg